Vrient å få til Sist oppdatert 05.07.10  

På slutten av 60-tallet, mens The Beatles enda herjet på det verste, var det allerede blitt vanlig at Gud og hver mann skulle prøve seg som rockestjerner. Og dette gjaldt også undertegnede. Men så var det jo dette med å ha gehør for musikk. Jeg var ganske god på grammofon... men gitar var ikke fullt så enkelt. Likevel kjøpte jeg en knallrød Klira av min gode venn Aslak Widding. Som forsterker hadde jeg en 18 Watts Dynacord. Det lød ikke særlig bra. I dag forstår jeg ikke like godt som den gang, at min kjære mor lot oss få lov til å øve i kjelleren... med bass, trommer og resten av bråket!

Men gutten ga ikke opp så lett. Han tjente sine første lønninger på Alvestad i 1967, og snart hadde han investert i en splinter ny hvit Fender Telecaster. Forsterkeren var alt for spinkel, og da Pelle (senere kjent som bassist i Moment 82 og andre band som Kristen Lyngedal sang i) hadde en 50 W Bassking Dynacord med tilhørende Dynacord kabinett (2 stk 12" høyttalere) til salgs, slo jeg til. Dette ga fin lyd, uten at jeg dermed vil påstå at det var særlig verdt å lytte til.

Bandet vårt... som kun spesielt interesserte vil huske het først The Big Problems, og senere bare The Problems... fikk spillejobber. Husker at vi spilte til fest både på Kvaløysletta, i Ramfjorden og i Finnfjordbotn. Det ble også flere heisaturer med hurtigruta til spillejobber på Skjervøy. Men det var nok helst fordi de andre bandmedlemmene hadde litt mer peiling på hva vi holdt på med.

Popkarrieren ble toppet som vinnere av bymesterskapet på Bellevue høsten 1968. Belønningen var blant annet innspilling av en valgfri låt i NRK's studio i Grønnegata. Og siden vi likevel var der akkurat den dagen, ble vi "missbrukt" til å spille en eller annen tullete melodi til et program om kaffe. Om det ble kringkastet i det hele tatt har jeg ikke peilig på.

Men jeg kan huske at vi satt klistret til radiokabinettet da NRK Troms ved Bjørn Henriksen kom på lufta. Omsider var det vår tur. Vår eminente trommis, Knut Halvard Johannessen, tok det hele opp på sin Tanberg båndopptaker. Siden dette var før FM-mottakere var blitt vanlige, måtte vi lytte på langbølgen (155 kHz). Kvaliteten var derfor heller dårlig. Her kan du høre hvordan vi maltrakterte I'm on an Island med The Kinks. Forruten meg på rytmegitar, og foran nevnte trommis, bestod The Problems av Johnny Lian på sang, Arild Elvestad på sologitar, og Knut Arne Bertheussen på bass.