Ullevål sykehus Sist oppdatert 03.12.00  

Etter en liten feilvisitt på Sophies Minde ankom jeg ortopedisk avd på Ullevål sykehus kvelden 18.04.00. Tidlig neste morgen ble jeg informert av seksjonsoverlege dr. med. Jan Erik Madsen om operasjonen.

Ca. kl. 09 samme morgen ble jeg trillet inn på operasjonsstua. Inngrepet varte i 5 timer og ble utført av teamet Madsen, Grundnes og Tøttermann. I beskrivelsen av operasjonen kan man lese at det er opptil 2 cm feilstilling i bruddsystemet, og at man ikke har klart å få dette på plass. Men over- og underkropp ble skrudd sammen med et implantat av 7 mm titan. Bildene nedenfor viser hvordan man har "lappet meg sammen".


Røntgenbilde fra siden

Bildet viser implantatet med de 8 skruene parvis. De 2 øverste står i L4 og de 2 nest øverste i L5 og litt opp i skiven, og de 4 nederste står i bekkenbeinet.

L1-L5 = Lumbago (veikryggen).

Høyre på bildet er fram i kroppen.

Bildet er tatt den 22.04.00.


Røntgenbilde forfra

Bildet viser implantatet med synlige tverr- og sidestag med de 8 skruene.

Bildene har ulik forstørrelse, se målestokk.

Bildet er tatt den 22.04.00.


Den første tiden etter operasjonen var tøff. Smertene i leggene var ikke lenger så ille, men det var derimot smertene i ryggen. Jeg har feiret påske under triveligere omstendigheter enn dette. Jeg var tross alt glad for å returnere med Lufttransport tilbake til RiTø den 25.05. Denne gangen uten den behagelige vakuummadrassen til sykepleier Bjørn fra Alta Luftambulanse.

I dag (desember 2000) skjønner jeg hvilken flott jobb teamet på Ullevål sykehus har utført. Jeg er også tilfreds med oppfølgingen med kontroller den 02. august og 15. november. I mai 2001 skal forhåpentligvis implantatet fjernes.