Lowestoft Sist oppdatert 10.10.08  

Jeg hadde jo ved hjelp av Internett funnet ut en god del om Lowestoft før jeg dro dit. Som feks at hotellet jeg hadde booket lå i nærheten av "strandbildet" i fotoalbumet, og at det var under 1 km til sentrum.


Royal Court Hotel

Fotografert den 18.07.08.

Hotellet ligger sentralt til med bussholde-plass rett over gata. Et ukekort kostet £10 eller ca 100 NOK.

Før jeg dro hadde jeg bestemt meg for ikke å fotografere i det hele tatt. Skulle bare dra og se meg om i byen, fri og frank.

Jeg ankom hotellet en lørdag ettermiddag. Etter en kort hvil på rommet bar turen rett ned på stranda. Regnet ikke med å måtte lete, men at jeg skulle "snuble rett inn i foto-albumet" hadde jeg ikke regnet med.

 

Da jeg fikk se disse fasadene nærmest helt uforandret kunne jeg jo ikke komme hjem og si "joda, noen av husene sto der enda". Riktignok er Triton-statuen flyttet noen meter nordover, og bygningene litt moderniserte etter at Gutta boys badet her! Fotoapparat måtte bare anskaffes. Det ble gjort neste dag, på Asda... et supermarked som hadde åpent hele uka/døgnet.

Lowestoft er en by omtrent på størrelse med Tromsø, og ligger så langt øst som det er mulig å komme i England. Selv om jeg ikke er en aviselsker ble jeg fort klar over en stor forskjell på de to byene: Tromsø har jo nemlig to aviser som kommer ut hver dag, mens Lowestoft kun har Lowestoft Journal som kommer ut en gang i uka!

I arkivet på biblioteket i Lowestoft fikk jeg bekreftet opplysningene som de engelske ekspertene på warsailors.com hadde bidratt med. Og i tillegg kom jeg i snakk med en av de eldre ansatte som var født og oppvokst i Lowestoft. Han het Ivan Burn, og kjente byen som sin egen bukselomme. Ivan likte å se de gamle fotografiene som jeg hadde tatt med et lite utvalg av. Han kom med interessante opplysninger, og mente at noen av strandbildene var fra Great Yarmouth.

Jeg var daglig på biblioteket. Der fikk jeg gratis tilgang til Internett. Men mesteparten av tiden gikk med til å studere diverse bøker om gamle trålere. Det endte med at jeg kjøpte ei bok om The Colne Shipping Co. Ltd. (Lowestoft). De kjøpte i sin tid Huxley Fishing Co. (Grimsby) som altså hadde kjøpt Enderby i 1951. Etterfølgeren Claridge Investments Ltd. klarte jeg å spore opp ved hjelp av gule sider på Internett. I inngangspartiet hang det et skilt som viste at der hadde Huxley Fishing Co. holdt til.