RNNK Sist oppdatert 18.03.01  

RNNK er forkortelse for Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad AS, på folkemunne kun Kurbadet. Jeg har opp gjennom årene ofte besøkt stedet for å ta badstue. Men da jeg den 08. mai i 2000 ankom Kurbadet var jeg temmelig forkommen, og hadde store smerter. Jeg ble fraktet på båre av ambulansepersonell. Før ryggoperasjonen ble jeg flyttet mellom seng og båre vha et laken, men nå kunne jeg tross alt hjelpe til litt selv. Fremgangen har mao vært der hele tiden, om enn ikke så merkbar underveis. Jeg kan huske at jeg ble hentet i en rullestol av en fysioterapeut til første time med undersøkelse og behandling. Vedkommende het Bjørn Svendsen, og har mye av æren for at jeg er blitt så bra som jeg er.

Bjørn gjentok ofte at jeg er sjef og selv avgjør hva min kropp tåler av behandlingsdoser. En grell motsetning til følelsen jeg ofte hadde på RiTø. Den første tiden satte jeg pris på treningen jeg fikk i det varme bassenget. Nærmest i vektløs tilstand kunne jeg utføre bevegelser som var umulige i det tørre element.

Jeg ble tidlig introdusert til et treningstilbud som er helt unikt, nemlig å gå på tredemølle med avlastning.


Resepsjonen

Kurbadet har kapasitet til 95 pasienter, inkl en avd for pleiepasienter. Institusjonen ligger vakkert til på Charlottenlund på toppen av Tromsøya.

Bildet er tatt den 22.11.00.

PS: I den senere tid er kapasiteten utvidet. RNNK på Internett.


Til sengs på Kurbadet

Forholdene på Kurbadet var gode og betjeningen suveren.

Det vises at jeg hadde mistet alle musklene, og veide kun 61 kg!
Og det til tross for at jeg den første tiden fikk særbehandling og kunne spise fete middagspølser fra Mydland. Det var forresten Bjørn Svendsen som klarte å overtale ledelsen ved den vegetarbaserte helseinstitusjonen å godta pølser... "Mannen må jo ha ekte proteiner!"

Bildet er tatt i mai 2000.

Foto: Liv Kjellman.


Muskler som var blitt "stive som bein" langs ryggsøyla, ble langsomt vekket til livet med massasje. Jeg fikk tildelt en rekke øvelser som består i å styrke musklene i rygg- og magepartiet. Kostholdet ble kanskje i sunneste laget for en som ikke er vegetar, og som hadde problemer med å legge på seg. Men at denne maten har vært med på å gjøre meg friskere er jeg ikke i tvil om.