Fotografering som hobby Sist oppdatert 09.10.08

Da jeg begynte å jobbe på Tromsø Telemetristasjon i 1971 kom jeg inn i et miljø med utbredt interesse for fotografering. Stasjonen delte lokaler med Nordlysobservatoriet hvor det var mørkerom som ble stilt til disposisjon for de ansatte.

Jeg ble bitt av basillen, og det varte ikke lenge før jeg hadde bygget et privat mørkerom hjemme. Det ble mye prøving og feiling. De fleste bildene fra den tiden er heller dårlige. Jeg våger likevel å ta med noen her. Like gøy nu som da. Lærer aldri.

Å jobbe systematisk har aldri vært min sterke side, noe som gjenspeiler seg på disse sidene. Jeg legger inn stoff i hytt og pine, og overhodet ikke i kronologisk rekkefølge. Her kommer derfor et lite utdrag av en bildeserie fra Tromsø havn 1980.

Vandrer man gatelangs i Tromsø finner man mange fine motiver, her er et lite utvalg.

Siden jeg har jobbet i telefonibransjen har jeg aldri eid min egen mobiltelefon. Men før Jul i 2003 syntes jeg at det var på tide å la Polarcom slippe å betale for meg. Jeg troppet opp der, og kjøpte en Nokia 7650. Denne modellen var en av de første med digitalt kamera og polyfoniske ringetoner. Bildene er ikke mye å rope hurra for sammenlignet med dagens teknologi. Men jeg har likevel laget fire maleriske postkort som du kan se her.

Siden er under utvikling, og det er meningen å komme med mer stoff etter hvert.