Feriene Sist oppdatert 13.04.10

Som unge ble sommerferiene unnagjort på landet. Vekselvis i Balsfjord som min mor var fra, og på Vannøya som min far stammet fra. Da jeg ble litt eldre var den store lykken å dra på havet med min far.

Folk fra Nord-Norge på min alder husker nok de "populære" bilferiene til Sverige. Jeg skal spare dere, og la være å presentere familiens Sverige-bilder.

Min første ferie på kontinentet var i 1971, da jeg bare var hjemme og snudde etter klasseturen til Tyskland, for så å ta igjen mine kamerater som allerede var dratt til København uten meg! For en gangs skyld dro jeg uten fotoapparat. Sommeren 1973 ble jeg med The New Pussycats da de spilte inn LP-en Touch Wood i Oslo.

Perioden 1974 til 1979, da jeg jobbet i Tyskland, ble det naturlig nok både Jule-, Påske- og sommerferier i Tromsø. I 1980 dro jeg alene på campingbilferie til... ja nettopp... Tyskland. Så fulgte det to Sydenferier. På den første var vi tre gutter på heisatur til Gran Canaria, og på den andre ditto to til samme sted.

Så fulgte noen år uten de store reisemålene. Men i 1994 besøkte jeg min gamle venn Jan Harry Askeland i Bayern (dessverre uten fotoapparat). Det ble en reprise i 1995, men nå med reisefølge. Sommer og sol ble det også på Corfu i 1996 og på Samos i 1997. Som tidligere nevnt gikk turen til Vannøya og Senja i 1998.

Opplevde noen hektiske dager i London i 1999. Pga uhellet ble det ingen ferie i 2000, men i stedet en på Tenerife i 2001. Så ble 17. mai feiret i Arguineguin på Gran Canaria i 2003. Sommerferien 2004 gikk til Lefkas, Hallas. Så fulgte en ny 2-års pause før Palya del Ingeles i 2007, og den spesielle turen til Lowestoft i 2008 som du kan lese via en "annen hobby" på hovedsiden.

Sommeren 2009 ble jeg endelig gjeldsfri, og det åpner jo nye muligheter mht ferier. For første gang i mitt liv la jeg veien over Atlanteren til USA. Det ble til en 3-ukers ferie i Florida. Blogg og bilder fra turen er jo mulig i dagens informasjonssamfunn.

Det skal bli litt av en jobb å finne frem, skanne inn og kommentere de bildene som bør være med. Men ting skjer, og jeg har opprettet et fotogalleri med noen av de sorthvitbildene jeg tok den gang.