England på 50-tallet Sist oppdatert 11.10.08

England var nok et land som en liten guttunge på forblåste Vanna kunne drømme seg vekk til, og her er noen eksempler.


The Vitameter - Test Your Vitality

Dette bildet trodde jeg var fra et legekontor, inntil jeg så at det var utendørs. Men det var Ivan Burn på biblioteket i Lowestoft som kom med den fullstendige forklaringen. Han snakket seg varm mens han forklarte...

"Litt til venstre for midten av bildet ser du et håndtak. Gutten nærmest Vitameteret skjuler for det andre hånd-taket som var vinklet motsatt vei. Den lille jenta skjuler litt av trinnet man skulle klatre opp på, og så gripe fast i de strømførende håndtakene. Utslaget på meteret, i tillegg til korrekt høyde og vekt, ble så avgjørende for din vitalitet. Hele seansen kostet 3 oldpence ser du".


Lowestoft Esplanade Boating Lake

Ved å studere hva vi unger på Vannøya lekte med på bildet "Min barndom på Vannhamre" skjønner man at her er det nesten snakk om to forskjellige verdener.

Husene i bakgrunnen ligger i gata Marine Parade, og de er i dag fortsatt et typisk ansikt på byen. Husene er lett synlige både fra strandpromenaden og sjøen. Men denne lille båtsjøen er forlengst blitt til parkeringsplass og grønnarealer. Dagen før jeg forlot Lowestoft drev man på og monterte karuseller etc til det årlige flyshowet i byen, på nettopp denne tomten.


Mablethorpe Funfair

Det tok meg lang tid å finne ut hvor dette var. Trodde jo lenge at det var Lowestoft. Men på Internett kan man finne ut av det meste. Etter litt frem og tilbake på et diskusjonsforum for Lowestoft, var det til slutt en som så hvor dette var. Mablethorpe ligger nesten helt oppe i Grimsby. Og slik så ut på 60-tallet